Uredba o zamenskom putovanju

 

05.05.2022. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U GRČKU

Državljani Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja da uđu i tranzitiraju kroz Republiku Grčku. Dakle, nije potrebno popunjavati PLF obrazac, niti se traži potvrda o vakcinaciji ili negativan PCR/antigenski test. Za ulazak u Republiku Grčku potreban je samo važeći pasoš.

16.03.2022. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA SRBIJE U GRČKU, TURSKU, EGIPAT I ITALIJU

GRČKA
Državljanima Srbije za ulaz u Republiku Grčku potreban je jedan od sledećih dokumenata:

– Sertifikat o vakcinaciji, koji je važeći nakon navršenih najmanje četrnaest (14) dana od dana vakcinacije protiv virusa COVID 19 i ne više od devet (9) meseci nakon završetka osnovne vakcinacije (druga doza), odnosno bez vremenskog ograničenja za putnike koji su primili i buster dozu. Evropski digitalni sertifikat sadrži sledeće elemente: ime i prezime lica (kako je navedeno u putnoj ispravi), tip primljene vakcine, broj primljenih doza i datum vakcinacije, ili
– Sertifikat o preležanoj bolesti COVID 19, koja je konstantovana laboratorijskim RT-PCR testom ili brzim antigenskim testom (Rapid test). Evropski digitalni sertifikat o preležanoj bolesti se izdaje četrnaest (14) dana nakon prvog pozitivnog testa i važi sto osamdeset (180) dana, ili
– Negativan RT-PCR test, ne stariji od 72 sata pre ulaska u Grčku, ili negativan antigenski (rapid) test, ne stariji od 24 časa pre ulaska u Grčku, na prisustvo virusa COVID 19.

TURSKA
Državljanima Srbije za ulaz u Tursku potreban je jedan od sledećih dokumenata:

· sertifikat o vakcinaciji sa najmanje 2 doze vakcine (1 doza za Džonson vakcinu) s tim da je od primanja druge doze prošlo 14 dana
· negativan PCR test ne stariji od 72 sata
· negativan antigenski test ne stariji od 48 sati
· potvrdu o preležanom COVID 19 ne stariju od 6 meseci računajući od 28. dana nakon prvog pozitivnog testa.

EGIPAT
Za lica koja su revakcinisana nije neophodan PCR test, već je potrebno posedovati sertifikat o vakcinisanju sa QR kodom.
Za lica koja nisu vakcinisana potreban je negativan PCR test sa QR kodom.

ITALIJA
Državljanima Srbije za ulaz u Italiju potreban je jedan od sledećih dokumenata:

· digitalni obrazac za praćenje putnika tzv. “Passenger Locator Form” (u digitalnoj ili papirnoj formi) i
· zeleni sertifikat covid-19 (sertifikat o vakcinaciji vakcinama priznatim u EU (Pfizer-BioNtech, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax) , ILI sertifikat o preležanoj bolesti ILI negativni PCR test, ne stariji od 72 sata ILI negativni antigenski test, ne stariji od 48 sati.

 

 

18.11.2021. PRODUŽEN ROK ZA KORIŠĆENJE ZAMENSKIH VAUČERA

DANA 18.11.2021. GODINE, VLADA REPUBLIKE SRBIJE USVOJILA JE UREDBU O IZMENI UREDBE O PONUDI ZAMENSKOG PUTOVANJA ZA TURISTIČKO PUTOVANJE KOJE JE OTKAZANO ILI NIJE REALIZOVANO USLED BOLESTI COVID-19.

Izmenom je predviđeno da zamenska putovanja definisana navedenom uredbom putnik može da iskoristi najkasnije do 31.12.2022, dok je u suprotnom Organizator putovanja dužan da putniku izvrši povraćaj uplaćenih sredstava najkasnije do 01.02.2023. godine.


Kompletno saopštenje možete da pogledate na zvaničnom sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija:

https://mtt.gov.rs/vest/34392/matic-produzen-rok-za-koriscenje-zamenskih-vaucera-do-31-decembra-2022-.php

15.09.2021. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U BUGARSKU

Srbija je svrstana među države u crvenoj zoni LICIMA КOJA DOLAZE IZ DRŽAVA U CRVENOJ ZONI NIJE DOZVOLJEN ULAZAК U BUGARSКU. Od navedenog su izuzeta deca mlađa od 12 godina kao i sledeće kategorije lica:

– Putnici u tranzitu, u slučaju kada se može garantovati napuštanje teritorije Bugarske bez zadržavanja;

 

14.09.2021. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U CRNU GORU

Od 14. septembra 2021.g. ulazak u Crnu Goru omogućava se samo ako lica (državljani Crne Gore i stranci) poseduju jedan od propisanih uslova:

Potvrda o revakcinaciji, ukoliko je prošlo minimum 14 dana od revakcinacije (ukoliko se vakcina daje u dve doze);
Negativan PCR test na Covid-19, koji nije stariji od 72 sata, ili pozitivan PCR test na Covid-19 koji je stariji od 14 dana i nije stariji od 180 dana;
Negativan brzi antigenski test, koji nije stariji od 48 sati

Od navedenog su oslobođene osobe mlađe od 18 godina (crnogorski i strani državljani)

 

10.07.2021. POPUSTI U AQUALAB-U ZA PUTNIKE TA TURISTTRADE

U saradnji sa klinikom AquaLab svi putnici TA Turisttrade imaju povlašćenu cenu za brzo testiranje na COVID-19 u iznosu od 1275,00 dinara. Kako bi ostvarili popust, neophodno je da prilikom testiranja pokažu vaučer ili ugovor o putovanju koji je izdat od strane agencije.

Lokacije klinika možete pogledati na linku: https://aqualab.rs/mapa-laboratorija/

 

02.07.2021. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU GRČKU

Državljani Srbije mogu da uđu u Grčku avionom, brodom ili preko nekog od otvorenih drumskih prelaza. Za ulazak turista otvoreni su 24 časa sledeći drumski gračni prelazi: – sa Bugarskom: Promahonas, Ormenio, Nimfea i Eksohi – sa S. Makedonijom: Evzoni, Niki i Dojrani – sa Albanijom: Kristalopigi, Kakavia, kao i Mavromati, koji radi od 8-16 časova i prima do 250 putnika dnevno – sa Turskom: Kastanjez i Kipi.

Svi putnici koji dolaze u Grčku, moraju prethodno popuniti elektronski obrazac prijave – Passenger Location Form, preko sajta www.travel.gov.gr (najmanje 24 časa pre ulaska u Grčku) i pri ulasku prezentovati dobijeni kod.

Za ulazak je potrebno posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, odnosno antigenski (rapid) test ne stariji od 48 sati (oslobođena su deca do 12 godina starosti) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku, izdatu od strane nadležnog organa (potvrda, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza), ili potvrdu o preležanom Covid 19, koja se izdaje 30 dana nakon prvog pozitivnog testa i važi 180 dana.

Putnici na graničnom prelazu mogu biti podvrgnuti testiranju brzim testom, a ukoliko je test pozitivan obavezna je kućna izolaciji 10 dana u objektu po izboru putnika ili onom koji bude određen od strane grčkih nadležnih organa (o trošku grčke države). Vakcinisani putnici koji budu pozitivni na brzom testu, podležu karantinu u trajanju od 7 dana i poslednjeg dana karantina bivaju testirani PCR testom. Profesionalnim vozačima u međunarodnom drumskom prevozu nije potreban test ili potvrda o vakcinaciji, ali podležu testiranju brzim testom na granici.

 

25.06.2021. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U EGIPAT

Za lica koja su revakcinisana nije neophodan PCR test, već je potrebno posedovati sertifikat o vakcinisanju sa QR kodom.

Za lica koja nisu vakcinisana potreban je negativan PCR test sa QR kodom.

Srbija i AR Egipat imaju vizni režim. Vizni režim se odnosi na nosioce običnih pasoša obe države, koji imaju pravo na ulazak, izlazak, tranzit i boravak na teritoriji AR Egipat do 90 dana.

Državljani R. Srbije dolaskom u turističke destinacije na teritoriji Egipta imaju mogućnost dobijanja turističkih viza pri dolasku na aerodrome u Hurgadi, Mars Alamu, Šarm el Šeiku i dr. Prilikom dolaska na aerodrom u Kairu preporučuje se pribavljanje ulaznih viza u DKP AR Egipta u Beogradu.

 

20.06.2021. AKTUELNI USLOVI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU GRČKU

Poštovani putnici,

Obaveštavamo Vas o trenutnim, aktuelnim uslovima za ulazak u Republiku Grčku, koji su stupili na snagu 19.06.2021. godine u 06.00h i za sada, važe do 28.juna do 06.00h.

Na osnovu odluke grčkih nadležnih organa dozvoljen je ulazak u Grčku državljanima Republike Srbije, pod sledećim uslovima:

1) uz negativni ANTIGENSKI test na COVID-19, urađen u poslednjih četrdesetosam (48) sati pre ulaska u R. Grčku (urađen u referentnoj laboratoriji – državna ili ovlašćena privatna laboratorija), evidentiran na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

2) uz negativan PCR test na COVID-19, urađen u poslednjih sedamdesetdva (72) sata pre ulaska u R.Grčku (urađen u referentnoj laboratoriji – državna ili ovlašćena privatna laboratorija), evidentiran na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

3) uz potvrdu o kompletnoj vakcinaciji (vakcina i revakcina) izdatoj od strane državne, medicinske institucije i na osnovu srpskih zakona, uz uslov da je prošlo četrnaest (14) dana od kompletne imunizacije (revakcinacije), evidentirane na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

4) uz potvrdu da je preležan COVID-19, u periodu od pre 2 do 9 meseci, pre ulaska u R.Grčku, što se dokumentuje potvrdom o pozitivnom rezultatu na PCR testu ili na antigenskom testu iz perioda bolovanja, evidentirane na dvojezičnom digitalnom zelenom sertifikatu

Ovi uslovi važe za sve odrasle osobe i maloletna lica starija od 12 godina.

Sva lica (važi i za decu bez obzira na godište) koja ulaze u Grčku dužna su da popune PLF elektronski formular na veb portalu travel.gov.gr. Licima koja ulaze u Grčku biće urađeno nasumično testiranje na osnovu zdravstvenog algoritma (prema par. 5 Člana trećeg Zajedničke ministarske odluke pod br. Δ1α/Γ.Π.οικ. 29925/13.05.2021), a za sve ostalo, tokom boravka u Grčkoj, u obavezi su da poštuju vanredne mere koje su na snazi u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Srpski državljani mogu da ulaze u Grčku vazdušnim ili kopnenim putem (samo kroz granične prelaze Evzoni (07.00-23.00) i Promahonas (24 sata).

Od 01.06.2021. omogućeno je izdavanje digitalnog zelenog sertifikata od strane R. Srbije, čije je izdavanje besplatno. Na portalu e-uprava možete se detaljno informisati o proceduri izdavanja istog, a od 02.06.2021. izdavanje je omogućeno i na šalterima pošte uz važeći putni dokument.

 

27.05.2021. eUPRAVA – DIGITALNI ZELENI SERTIFIKAT – POTVRDA O PRELEŽANOJ BOLESTI COVID-19

Na portalu euprava.gov.rs je moguće preuzeti Digitalni zeleni sertifikat, koji od danas sadrži i potvrdu o preležanoj bolesti COVID 19.

Digitalni zeleni sertifikat se može preuzeti samo uz prethodnu registraciju na portalu eUprava.

Svaki registrovan korisnik portala eUprava isključivo za sebe može da dobije Digitalni zeleni sertifikat. (Ukoliko neko od članova porodice želi da dobije Digitalni zeleni sertifikat, neophodno je da se samostalno registruje napPortalu eUprava i pokrene ovu uslugu).

Nakon uspešne registracije i prijave na portal, sertifikat se preuzima na padajućem meniju “Usluge” > “Zdravlje”> “COVID 19”> “Digitalni zeleni sertifikat”.

Trenutno, Digitalni zeleni sertifikat priznat je od strane sledećih država:   

    1. Grčka
    2. Turska
    3. Mađarska
    4. Ujedinjeni Arapski Emirati 

 

19.05.2021. ZVANIČNI PROTOKOLI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU GRČKU

Državljani Srbije od 14. maja mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza. Između Grčke i Bugarske – Promahonas (radno vreme 00-24h)  i preko drumskog prelaza između Grčke i Severne Makedonije – Evzoni (radno vreme 07-23h).

Ulazak u Grčku je moguć uz obaveznu prijavu (Passenger Locator Form – PLF) minimum 24 sata pre ulaska u Grčku i prezentovanje koda koji se dobije preko ove prijave, link: https://travel.gov.gr/.

Takođe, neophodana je jedna od sledećih potvrda:

  • Potvrdu o vakcinaciji (Potvrda o potpunoj vakcinaciji, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza. Neophodno je da prođe 14 dana od poslednje primljene doze. Potvrda mora biti dvojezična, ime I prezime na potvrdi treba da se podudaraju kao u pasošu) Vakcine koje Grčka prihvata: Pfizer BioNtech, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson + Johnson/Janssen, Sinovac Biotech, Gamaleya (Sputnik), Cansino Biologics, Sinopharm (papirna potvrda koju ste dobili nakon primljene druge doze vakcine je validan dokument koji ispunjava gore navedene uslove).
  • Negativan PCR test, ne stariji od 72 sata ( Za decu do 5 godina starosti nije potreban)
  • Potvrda da ste preležali COVID-19 (na engleskom jeziku, zajedno sa priloženim pozitivnim PCR testom izdat u periodu od 2-9 meseci pre dolaska u Grčku).

Putnici na graničnom prelazu u Grčkoj mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Ukoliko je rezultat pozitivan, određuje se obavezna izolacija i putnici se smeštaju u karantinske hotele gde će biti testirani PCR testom kako bi potvrdili početnu dijagnozu. Putnici će provesti najmanje 10 dana u karantinu čije troškove snosi Grčka država.

 

19.05.2021. ZVANIČNI PROTOKOLI ZA ULAZAK DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U REPUBLIKU TURSKU

Državljani Srbije mogu da uđu na teritoriju Turske bez obaveze karantina ili testiranja pod uslovom da poseduju potvrdu o vakcinaciji, izdatu od strane nadležnog organa R. Srbije. Lica do 18 godina starosti, mogu da uđu u Tursku u pratnji odraslog člana porodice koji poseduje potvrdu o vakcinaciji. Lica koja su preležala COVID-19, mogu da uđu u Tursku sa potvrdom o imunitetu izdatom od strane nadležnog organa Srbije.- Za državljane Srbije koji nisu vakcinisani neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata. Test je potreban za sva lica starija od šest godina.
U slučaju da lice ulazi u Tursku drumskim prevozom i ne poseduje negativan PCR test, obavezan je karantin na adresi koja se prijavi kao mesto boravka. Ukoliko se ne poseduje adresa boravka, mesto karantina će utvrditi nadležna zdravstvena uprava. Sedmog dana karantina se lice testira i ukoliko rezultat bude negativan, karantin se prekida.- U roku od 72 sata pre dolaska u Tursku neophodno je elektronski se registrovati putem sledećeg linka: https://register.health.gov.tr/ . Tokom registracije se dodeljuje takozvani HES KOD koji predstavlja elektronski vid praćenja zdravstvenog stanja putnika. Neophodan je za ulazak u sve tržne centre, restorane, državne ustanove i druge objekte. Svi putnici su dužni da pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. 

U skladu sa najčešćim pitanjima koja nam pristižu od putnika, dodajemo i razjašnjenja:

– Deca mogu da putuju u Tursku bez PCR testa isključivo u pratnji svojih roditelja koji su revakcinisani, ne i drugih članova porodice (punoletna braća i sestre, bake ili deke). 

– Prihvataju se sve vakcine za koje je Agencija za lekove i medicinska sredstva R. Srbije potvrdila bezbednost, efikasnost i kvalitet i izdala dozvolu za upotrebu leka.

– Ukoliko je osoba vakcinisana jednom dozom AstraZeneca vakcine i putem e-Uprava portala dobije traženi sertifikat, sa njim se može putovati u Tursku. Nije neophodno da budu dve doze kada je AstraZeneca u pitanju.

– Sertifikat o imunitetu koji se spominje u tekstu Republika Srbija još uvek ne izdaje, kao ni Republika Turska, tako da je nemoguće putovati sa njime dok ne bude izrađen. 

 

28.04.2021. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA AKTIVIRANJEM POTVRDA O ZAMENSKOM PUTOVANJU

Poštovani putnici,

Verovatno svi već znate da Grčka otvara turističku sezonu 14. maja, što se ujedno poklapa sa našim prvim, a već dugo godina ustaljenim, polaskom i početkom sezone na Halkidikiju.
S tim u vezi, molimo sve vas, koje do sad nismo kontaktirali vezano za aktiviranje Potvrda o zamenskom putovanju, da nam se izjasnite i javite, najkasnije do 07. maja, šta ste odlučili za ovu letnju sezonu, za koju se nadamo da će se realizovati bez neplaniranih problema!

Provedite lepo predstojeće praznike, radujte se novim putovanjima, moru, suncu i girosu!

 

19.04.2021. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA USLOVIMA ULASKA U REPUBLIKU GRČKU

Državljani Srbije od 19. aprila mogu ući u Grčku, avionom ili preko dva drumska prelaza između Grčke i Bugarske – Promahonas i Nimfea, koji su otvoreni svakog dana od 7 do 23 časa.

Ulazak u Grčku je moguć uz prethodnu prijavu (Passenger Locator Form – PLF) i prezentovanje koda koji se dobije preko ove prijave (prijava se preuzima na www.travel.gov.gr). 

Takođe, neophodan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili potvrda o obavljenoj vakcinaciji najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku. Potvrda o vakcinaciji, pored ličnih podataka, treba da sadrži tip primljene vakcine i broj doza.

Putnici koji uđu u Grčku mogu biti metodom slučajnog uzorka testirani brzim testom. Oni koji budu testirani u obavezi su da budu u kućnoj izolaciji do dobijanja rezultata testa. Ukoliko je rezultat testa negativan, izolacija prestaje, a ukoliko je pozitivan, određuje se kućni karantin u trajanju od 14 dana.

Gosti su u obavezi da se pridržavaju svih preventivnih mera, koje važe i za stanovnike Grčke, što podrazumeva boravak u mestu u kome su rezervisali smeštaj, a kretanje je dozvoljeno samo od granice, odnosno aerodroma, do hotela ili turističke jedinice uz vaučer koji poseduju. Trenutno u Grčkoj nisu otvoreni restorani i barovi, već rade samo marketi i apoteke.

Od 14. maja planira se otvaranje svih uslužnih objekata i nesmetano kretanje turista. Naši gosti koji imaju potvrde o zamenskim putovanjima biće pozivani za realizaciju istih čim budemo dobili zvaničnu potvrdu iz Grčke o potpunoj normalizaciji uslova za letovanje.

 

08.04.2021. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA MOGUĆNOŠĆU PUTOVANJA BEZ PCR TESTA

Zemlje za koje državljanima R. Srbije nije potreban PCR test ni potvrda o vakcinaciji, jesu sledeće:
Albanija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Crna Gora.

Bliže informacije o važećem Covid režimu za sve države sveta možete da dobijete putem linka
Ministarstva spoljnih poslova Vlade Republike Srbije:
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/covid-19-uslovi-za-putovanje

 

29.03.2021. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA LETOVANJEM U GRČKOJ 2021.

S obzirom na današnji veliki broj vaših poziva vezano za ovogodišnja putovanja u Grčku i informacija u medijima o sastanku Ministra turizma Republike Grčke sa predstavnicima našeg resornog Ministarstva i direktorom YUTA,
 
OBAVEŠTAVAMO VAS sledeće:
 
– Ulazak u Grčku će biti omogućen srpskim državljanima sa sertifikatima o vakcinaciji (bez obzira na poreklo vakcine) i očekuje se da se usaglasi izgled sertifikata.
– Za putnike koji nisu vakcinisani omogućiće se ulazak sa negativnim PCR testom, kao i negativnim antigenskim testom (deca do 10 god. u pratnji roditelja ne moraju da imaju test).  
 
Napomena: Za uslove ulaska je naznačeno da ukoliko epidemiološka situacija bude nepovoljna, uz najavu od minimum 10 dana pre stupanja na snagu, moguće je da se ukine antigenski test i bude obavezan samo PCR test. 
U svakom slučaju ne planira se zatvaranje granica.
 
Već od polovine aprila će biti omogućen ulazak srpskih državljana u Grčku (samo preko Bugarske uz obavezan PCR test za sve u ovom periodu) a od 14. maja se očekuje primenjivanje sporazuma i protokola, kako je navedeno, i otvaranje graničnog prelaza Evzoni.
 
Napomenuto je da će se brzim testovima, po slučajnom uzorku na graničnim prelazima raditi testiranja. Svi koji budu u organizovanom prevozu, a pokaže se da su pozitivni, biće smešteni u karantinske objekte, koji će biti obezbeđeni na svim destinacijama u Grčkoj. Oni koji budu eventualno pozitivni, a koriste sopstveni prevoz, moći će, ukoliko to žele, da se vrate za Srbiju.
 
Ovo je deo informacija izvučenih sa današnjeg sastanka, a koje se tiču direktno vas, naših putnika.
Sporazum bi trebalo da se potpiše, tj. verifikuje, najkasnije za dve nedelje. 
Mi u TA Turisttrade smo spremni za nastupajuću sezonu, čekamo zvaničan dokument protokola i krećemo!
 
Hvala svima vama na strpljenju i razumevanju!
Vidimo se uskoro!
 
 

27.01.2021. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA ULASKOM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U BUGARSKU

Poslednjom odlukom bugarskog Ministarstva zdravlja od 26.01.2021. godine (u primeni od 29.01. do 30.04.2021. godine), za sva lica koja ulaze u R. Bugarsku obavezan je negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (računajući od momenta testiranja).

Državljanima R. Srbije koji su u tranzitu preko teritorije R. Bugarske bez zadržavanja, nije potreban negativan PCR test. Na ulasku u R. Bugarsku, državljanin R. Srbije ima obavezu da tranzitiranje i ciljnu destinaciju prijavi graničnoj policiji koja tu informaciju zavodi u jedinstvenom informacionom sistemu, kako bi nadležna služba pratila kada je lice napustilo R. Bugarsku.

Pored putnika u tranzitu, od obaveze posedovanja negativnog PCR testa takođe su oslobođeni pogranični radnici, vozači autobusa i kamiona u međunarodnom prevozu, kao i posade plovnih objekata i vazduhoplova. Drugi izuzeci nisu predviđeni – ni deca ni lica koja su revakcinisana.

21.12.2020. SREĆNI PRAZNICI!

Poštovani putnici,

Od 23. decembra do 18. januara ekipa agencije Turisttrade biće na kolektivnom odmoru. To vreme ćemo iskoristiti da oteramo negativne misli, sakupimo energiju i prizovemo pozitivne događaje, a potom, onako kako ste navikli, zajedno sa vama osmišljavamo i ostvarujemo najlepše planove za narednu sezonu!
Budite nam zdravi, srećni i veseli! Želimo da u novoj 2021. godini umesto maski imate osmehe na licima, a da u džepu umesto dezinfekcionog sredstva imate vaučer za novo putovanje!

Srećni vam novogodišnji i božićni praznici!

Vaš TURISTTRADE

 

27.10.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA LETNJOM SEZONOM 2021.

Poštovani putnici,

Prethodnih godina smo uvek objavljivali našu ponudu za predstojeću letnju sezonu na veliki praznik, dan Sv. Petke. Ove, po svemu posebne godine za vas i nas, godine pandemije, ništa nije isto. Morali smo svi da promenimo životne navike i lišimo se, nažalost, mnogih zadovoljstava koja su nam se do sada podrazumevala. Shodno celoj situaciji, neizvesnosti oko otvaranja granica, kovid pravila i mnoštva nepoznanica u ovom trenutku, o datumu početka prodaje aranžmana i aktiviranja potvrda o zamenskim putovanjima za sezonu Leto 2021, obavestićemo vas blagovremeno, s tim što je već sada jasno da to sigurno neće biti pre februara 2021. godine.

Vaš TURISTTRADE

 

26.08.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA PUTOVANJEM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U EGIPAT

POČEV OD 01.09.2020. GODINE, LICIMA SVIH NACIONALNOSTI, PA TAKO I DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE, ZA ULAZAK U EGIPAT NEOPHODAN JE NEGATIVAN PCR TEST NE STARIJI OD 48 SATI. TAKOĐE, POTREBNO JE DA IMAJU PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KOJE POKRIVA COVID-19 (DOSTUPNO U AGENCIJI).

Usled ograničenog vremena za PCR testiranje i otkazivanje u slučaju da je test pozitivan, nastojimo da nađemo način da se naši putnici brzo testiraju. Stoga smo obezbedili sledeće termine za testiranje putnika:
 
Za letove sredom:

  • ponedeljkom  9-13h
  • utorkom         9-12h

Za letove subotom:

  • četvrtkom  9-13h
  • petkom     9-12h

Testiranje će se obavljati na adresi Gavrila Principa 57 u Beogradu, uz maksimalno poštovanje svih procedura prevencije i mera bezbednosti prema zakonima Republike Srbije.
Rezultati PCR testova biće gotovi u roku od 24 sata, a putnicima će rezultati stići na mejl adresu.
Plaćanje PCR testa u iznosu od 9.000,00 din putnici treba da izvrše PRE DOLASKA na testiranje, a uplatnica se popunjava na sledeći način:

Uplatilac: ime i prezime putnika, adresa stanovanja, grad
Svrha uplate: Usluga testiranja na prisustvo SARS-CoV2
Primalac: Republički fond za zdravstveno osiguranje
Šifra plaćanja: 189      Valuta: RSD     Iznos: 9.000,00
Račun primaoca: 840-17750-34
Poziv na broj: JMBG uplatioca

Primer popunjene uplatnice

  primer uplatnice

Kao vid olakšice za navedeni trošak PCR testiranja NAŠ PARTNER ĆE POKLONITI VREDNOSNI VAUČER U IZNOSU OD 50 EVRA PO ODRASLOJ OSOBI ZA IZLETE NA DESTINACIJI. Predmetni poklon vaučeri za izlete biće izdati uz dokumentaciju pred putovanje.
 
Putnici koji dolaze na testiranje moraju sa sobom imati uredno plaćenu uplatnicu ili potvrdu banke o izvršenom plaćanju i validan ugovor o putovanju.
 
Izlazak ekipe na teren naplaćuje se 500 dinara po odrasloj osobi i detetu koje je starije od 6 godina. Ovaj iznos biće naplaćen na licu mesta u gotovini pre testiranja, a za uplate će biti izdavane validne priznanice.
 
U slučaju da je rezultat testa pozitivan, putniku će se izdati vaučer za zamensko putovanje koje će moći da se iskoristi u naredna tri meseca.

31.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA ULASKOM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U BUGARSKU

Poslednjom odlukom bugarskog Ministarstva zdravlja od 30. jula 2020. godine (u primeni od 31. jula do 31. avgusta 2020. godine), državljani R. Srbije izuzeti su od zabrane ulaska u R. Bugarsku.

Državljanima R. Srbije koji su u tranzitu preko teritorije R. Bugarske bez zadržavanja, nije potreban negativan PCR test.

Državljani R. Srbije mogu u R. Bugarsku ulaziti bez negativnog PCR testa ako dolaze iz: država članica EU ili Šengenskog sporazuma (uključujući San Marino, Andoru, Monako i Vatikan), Ujedinjenog Kraljevstva V. Britanije i S. Irske, Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Maroka, Novog Zelanda, Ruande, Republike Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, Jordana i Ukrajine.

Negativan PCR test nije potreban ni: zdravstvenim stručnjacima, zdravstvenim naučnim radnicima, socijalnim radnicima, ako je cilj putovanja povezan sa tim profesijama; radnicima uključenim u isporuku lekova, medicinskih sredstava i opreme; stranim zvaničnicima; vozačima autobusa angažovanim na međunarodnom prevozu putnika; vozačima teretnih vozila angažovanih na međunarodnom prevozu robe i tovara; posadama vazduhoplova i pograničnim radnicima.

Državljani R. Srbije koji ostaju u R. Bugarskoj moraju posedovati negativan PCR test, ne stariji od 72 sata (računajući od momenta testiranja), ako dolaze iz R. Srbije i svih trećih zemalja (osim onih navedenih u prethodnom pasusu).

29.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA PUTOVANJEM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U EGIPAT

ZA ULAZAK U EGIPAT, DRŽAVLJANIMA REPUBLIKE SRBIJE NIJE NEOPHODNO DA POSEDUJU NEGATIVAN PCR TEST, VEĆ JE POTREBNO DA IMAJU PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE KOJE POKRIVA COVID-19 (DOSTUPNO U AGENCIJI).

PROCEDURA TOKOM PUTOVANJA JE SLEDEĆA:

Putnik tokom putovanja mora nositi masku.
Mora se držati razdaljina između putnika kada ulaze i izlaze iz aviona.
Biće provereni svi putnici koji dolaze iz svih krajeva sveta bez izuzetka.
Meri se temperatura svih putnika koji dolaze iz celog sveta i obaveštava se putnik koja pati od visoke temperature (veće od 38°C) ili pati od respiratornih simptoma.
Putnici koji pate od bilo kakvih simptoma ili visoke temperature moraju biti izolovani u klinici i prebačeni u Covid bolnicu
Avio-kompanije će na aerodromu pre polaska dostaviti obrazac za izjavu koju putnik treba da popuni i potpiše pre nego što stigne na bilo koji međunarodni let prema priloženom obrascu…
Avio-kompanije moraju pružiti Opštu deklaraciju i dostaviti je karantinskom timu na aerodromu u kojem se dokazuje da je izvršeno čišćenje aviona i sve ostale zdravstvene mere.
Avio-kompanije moraju karantinskom timu na aerodromu pre dolaska dostaviti obrazac koji označava da su avioni koji dolaze iz inostranstva bili dezinfikovani. 
Ako bilo koji putnik ima simptome akutne respiratorne infekcije, putnici i posada s bolesnim putnikom po mogućnosti moraju poduzeti potrebne mere opreza:
-Bolesna osoba mora biti odvojena od ostalih (najmanje 2 metra)
-Samo jedna osoba iz posade može služiti bolesnu osobu.
-Bolesna osoba mora koristiti privatni toalet.
-Preuzeti sve mere predostrožnosti kako bi sprečili infekciju putem kabinskog osoblja.
Dezinfekcija aviona mora se izvoditi u skladu sa propisanim higijenskim i sanitarnim uputstvima u vazduhoplovstvu. 
Aerodromi za dolazak moraju očistiti i dezinfikovati ulazne holove prema gustini vazduha svakih 5 sati, a u slučaju velike gustine svaka 3 sata. 
Aerodromi prilikom dolaska moraju dezinfikovati putničke torbe.

 

 

17.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA PUTOVANJEM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U TURSKU

Vlada Republike Bugarske je donela odluku o zabrani ulaska na teritoriju njihove zemlje u periodu od 16.07. do 31.07.2020, za državljane svih zemalja, pa samim tim i za građane Republike Srbije. To podrazumeva i nemogućnost organizovanja tranzita do Turske.
Sve naše putnike koje su imali predviđena putovanja za Tursku u smenama 19.07. i 29.07.2020, kontaktiraćemo telefonom i zajednički se dogovoriti o daljim koracima.

Po okončanju ove zabrane, svi avgustovski i septembarski aranžmani realizovaće se po planu i programu.

 

13.07.2020. NAJNOVIJA INFORMACIJA U VEZI SA ULASKOM DRŽAVLJANA REPUBLIKE SRBIJE U GRČKU

Od 14.07.2020. u 6 časova ujutru (po grčkom vremenu) svim turistima za ulazak u Republiku Grčku potreban je negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Putnici će i dalje morati 24 sata (umesto dosadasnjih 48 sati) pre dolaska u Grčku da popune „obrazac za lokaciju putnika“ (PLF).

Narednih dana treba da se izda novo saopštenje da li će i kada građanima Srbije, BiH i S. Makedonije biti ponovo dozvoljen ulaz u Grčku, o čemu ćemo Vas obavestiti po donošenju zvanične odluke. Napominjemo da do daljeg u aplikaciji PLF ne postoji opcija kopnenog ulaska u R. Grčku za državljane Republike Srbije.

Dok se situacija ne normalizuje, agencija Turisttrade nije u mogućnosti da putnicima ponudi organizovan autobuski prevoz do destinacija u Grčkoj, ali svi koji koriste sopstveni prevoz moći će, od trenutka kad se granica otvori za državljane R. Srbije, nesmetano da realizuju svoje aranžmane, jer su naši objekti na destinacijama spremni za prihvat gostiju.

Preporučujemo ipak svima da sačekaju zvaničan stav grčke vlade, da ne bi imali nepredviđene neprijatnosti.

 

Uredba Vlade Republike Srbije o zamenskom putovanju

Poštovani putnici, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja u državi, otkazana su sva putovanja koja je trebalo da se realizuju do kraja juna 2020. godine, i putnici će dobiti mogućnost zamene termina. Konkretno, putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020. godine, uz obavezu Organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja, koja se može iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. godine. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022. godine potraživati povraćaj sredstava od Organizatora putovanja, koji je u obavezi da u roku od 14 dana ispuni ovaj zahtev putnika (ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020. godine). Kod putnika koji su ugovor zaključili posle 15.03.2020. godine, prilikom otkazivanja aranžmana primenjivaće se odredbe Opštih uslova putovanja.

Pun tekst Uredbe Vlade Republike Srbije možete da pročitate OVDE.


INFORMACIJA:

Smeštajni objekti sa iskazanim cenovnikom za sezonu Leto 2020, otvoreni su ove turističke sezone.
Ostali objekti biće otvoreni za sezonu Leto 2021.


COVID PROTOKOLI U GRČKOJ – LETO 2020

Za sezonu 2020. Republika Grčka donela je niz protokola koji će se strogo poštovati na destinacijama i u samim smeštajnim objektima. Protokoli služe kao mera zaštita svih putnika i osoblja od virusa COVID-19.

1. Pomeranje vremena za ulaz u smeštajne jedinice. Za sezonu leto 2020. u Grčkoj, ulaz putnika u studije i apartmane biće nakon 15h. Razlog za pomeranje vremena ulaska u studije jeste obaveza detaljnog čišćenja, dezinfekcije i provetravanja smeštajnih jedinica.

2. Popunjavanje formulara pre ulaska u smeštajne jedinice.
Formular koji će biti dat svim putnicima. U njemu svi ostavljaju svoje kontakt podatke (ime i prezime, adresa i kontakt, datum boravka u Grčkoj, nacionalnost). Razlog je stupanje u kontakt sa putnicima u slučaju da dođe do pojavljivanja virusa. Podaci koji se daju tom prilikom služiće isključivo u svrhe javnog zdravlja i podležu Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.
Smeštajni objekti će čuvati sve podatke svih članova svog osoblja, za slučaj stupanja u kontakt u slučaju da dođe do pojavljivanja virusa.

3. Držanje distance:
– Smeštajni objekti obavezni su da naznače putanju kretanja putnika radi izbegavanja direktnog kontakta.
– U zajedničkim prostorijama gostima se preporučuje držanje razdaljine od minimum dva metra.
– Gostima se ne preporučuje nepotrebno zadržavanje na recepciji objekta i u ostalim prostorijama u kojima se okuplja veći broj ljudi. Ovo se posebno odnosi na goste starije od 65 godina.
– Smeštajni objekti koji imaju zajedničke prostorije za boravak gostiju u obavezi su da fizički razdvoje stolice/stolove sa održavanjem preporučene razdaljine.

4. Održavanje higijene objekta:
– Zajedničke prostorije i hodnici svih smeštajnih objekata svakodnevno će se održavati i dezinfikovati.
– Kvake i držači za ruke dezinfikovaće se više puta dnevno.
– Ključevi/kartice smeštajnih jedinica odlagaće se u posebne dezinfekcione kontejnere, te će biti dezinfikovani svaki put kada ih uzmete.
– Ležaljke u okviru smeštajnog objekta, kao i ležaljke u barovima na plaži, biće čišćene i dezinfikovane svakodnevno. Putnici će zbog svoje bezbednosti biti u obavezi da za ležanje obavezno koriste svoje peškire.
–Biće ograničen maksimalan broj kupača u bazenu u istom trenutku, što zavisi od veličine samog bazena, a o čemu će smeštajni objekti obavestiti svoje goste.

5. Održavanje higijene u smeštajnim jedinicama
Zbog zaštite zdravlja u smeštajnom objektu, ove godine nijedan objekat neće moći da vrši čišćenje smeštajnih jedinica tokom boravka gostiju. Osoblje će ulaziti u smeštajne jedinice samo u vanrednim slučajevima, kada je to baš neophodno i to će se raditi uz primenjivanje svih mera zaštite, kako osoblja, tako i gostiju. Pribor za održavanje podova biće svima dostupan i gosti će svoje smeštajne jedinice održavati sami, a sami će vršiti i zamenu posteljine. Naime, čista i dezinfikovana posteljina stajaće spakovana na unapred definisanom mestu. Gosti će, nakon promene posteljine, upotrebljenu posteljinu odlagati na način na koji će biti naznačen u samom objektu.

6. Promena načina posluživanja hrane u hotelima
Svi hoteli će ove godine biti prinuđeni da promene način posluživanja hrane. Neće se praktikovati “švedski sto” zbog gužvi koje se tom prilikom prave. Stoga će svaki hotel ponuditi gostima neku od opcija posluživanja, poput linijskog posluživanja (princip ekspres-restorana), klasičnog engleskog ili ruskog posluživanja (konobar donesi obrok serviran na tanjiru) i sl.

7. Zaštita zdravlja gostiju
Svaki smeštajni objekat imaće osoblje obučeno da prepozna simptome virusa COVID-19, kao i sklopljen ugovor sa lekarskom ordinacijom koja je takođe obučena da dijagnostifikuje i leči ovaj virus. U slučaju da se pojavi virus kod nekog od gostiju, on će biti premešten u karantin (svaka destinacija pripremiće posebno smeštajni objekat koji će punicima biti dat na korišćenje bez dodatne doplate. U slučaju potrebe da gost bude premešten u COVID-19 bolnicu, troškove će prema najavama snositi država u kojoj se gost nalazi.

 

17.06.2024. 6:11

Grčka

Grčka

Turska

Turska

Egipat

Egipat

Italija

Italija

Evropski gradovi

Evropski gradovi

Srbija i region

Srbija i region

Kontakt

Adresa
Radno vreme
Radnim danima 10-20h
Subotom 10-15h
Nedeljom - zatvoreno
Pratite nas

Identifikacioni podaci TURISTTRADE d.o.o.

Adresa: Golsvordijeva 34, 11111 Beograd
Telefon: 011/2455-600
PIB: 100293125
Matični broj: 07755384
Tekući račun: 170-0030013429000-68 (UniCredit)
Licenca br. OTP 174/2021, kategorija licence A