Tasos letovanje

Tasos letovanje

Ne bez razloga, činjenica je da je upravo Tasos turistima iz naše zemlje jedno od omiljenih letovališta u ovom delu Grčke, a kako se pretpostavlja, osnovni razlog za to jeste njegova blizina. Naime, Tasos je destinacija iz programa Letovanje grčka ostrva apartmani, koja je najbliža našoj zemlji.

Ako Vas zanima ostrvo Tasos, odnosno letovanje na Tasosu, dobro je znati da se ono nalazi na teritoriji grčke oblasti Makedonija, čiji je glavni grad Solun. Teritorijalno, ostrvo Tasos pripada obližnjem gradu Kavala iz koga i polaze trajekti koji turiste prevoze na letovanje do ovog grčkog ostrva u Egejskom moru.
A ukoliko se odlučite za ostrvo Tasos, to letovanje u Grčkoj će Vam zasigurno ostati dugo u pamćenju i gotovo je sigurno da ćete i sledeće godine da poželite da ponovo posetite ovo čarobno grčko ostrvo. Smešteno je u vodama Egejskog mora, a vožnja trajektom nije duga i samim tim je idealna destinacija za starije turiste, odnosno porodice koje na letovanje u Grčku kreću sa svojim mališanima.

Inače, uz samo ostrvo Tasos, na kome se i nalaze brojna letovališta, njemu pripadaju još tri mala ostrva, i to: Kinira, Panagija i Tasopula. Ukupna površina ostrva je nešto manja od 400 kvadratnih kilometara, pa ukoliko se odlučite za letovanje na Tasosu možete biti sigurni da ćete među brojnim plažama po kojima je ovo ostrvo dobro poznato pronaći upravo onu koja je po Vašem ukusu. Napominjemo i to da je većina plaža na Tasosu ponosni nosilac “Plave zastave”, koja se dodeljuje na nivou Evropske unije, i to samo za plaže izuzetne čistoće. Osim čuvene plaže “Makrijamos”, koja je poznata po neverovatnoj čistoći i školjkama koje možete vrlo lako na njoj da pronađete, svakako treba pomenuti i plažu “Pefkari”, koja turistima uz uobičjane sadržaje, poput barova na plaži, nudi i brojne sportske aktivnosti, idealno za aktivno letovanje u Grčkoj. Tu je zatim i plaža “Potos” koja je izuzetno prostrana i duga čak oko 2 kilometra, ali i plaža “Metalija” koja svim zainteresovanim turistima nudi mogućnost da prisustvuju eksplozijama u metalnim pećima, a što je idealno za one čiji duh je naklonjen avanturističkom odmoru. Svakako ne treba zaboraviti ni plaže “Skala Sotiras” i “Skala Marion”, koje, iako ne preterano velike, ne posećuju mnogi turisti, pa se zato može uživati u miru koji nude i provesti romantično letovanje u Grčkoj, bez gužvi koje su karakteristične za letovanje na Tasosu u jeku sezone. Mada plaža “Paradise Beach” turistima nudi mnoge sportske atrakcije, vrlo često je posećuju i nudisti, a inače važi za jednu od lepših plaža na ovom grčkom ostrvu. Sa plaže “Aliki” koja je prekrivena finim, sitnim peskom, tokom letnje sezone kreću turistički brodići sa ovog ostrva, a tu je i plaža “Livadi”, na kojoj se često nailazi na gužve, a posebno je poznata među kamperima.

Na ostrvu Tasos se nalazi i veliki broj smeštajnih kapaciteta, apartmana i hotela, a celokupnu ponudu naše agencije za letovanje na Tasosu, iz programa Letovanje grčka ostrva apartmani, možete pogledati na zvaničnom sajtu www.turisttrade.com

Imajte na umu da, kada je u pitanju Tasos, letovanje u bilo kom gradu ovog ostrva dugo ostaje u lepom sećanju naših turista. A sasvim sigurno većina njih posebno izdvaja mesto Skala Potamia, odnosno Golden beach sa svojom nadaleko poznatom istoimenom plažom, mada svakako treba pomenuti i Limenariju, Potos i Limenas. Mahom se za letovanje u Skala Potamiji, tj. letovanje u apartmanima na plaži Golden beach, koja je od glavnog grada ostrva, Limenasa, udaljena tek nešto više od 10 kilometara, odlučuju turisti koji na letovanje idu sa mališanima, jer je plaža u ovom mestu poznata po idelanom, postepenom ulasku u vodu.

Neosporna je činjenica da za koje god letovalište na ovom ostrvu da se odlučite, možete biti sasvim sigurni da nećete napraviti loš izbor, jer svako od njih ima svoje posebne čari, karakteristične za grčka ostrva a opet jedinstvene, u kojima ćete zasigurno uživati.


Letovanje Grčka – Tasos apartmani – Grčka leto:
Naša ponuda za Letovanje Tasos iz programa Letovanje grčka ostrva apartmani

17.06.2024. 5:46

Grčka

Grčka

Turska

Turska

Egipat

Egipat

Italija

Italija

Evropski gradovi

Evropski gradovi

Srbija i region

Srbija i region

Kontakt

Adresa
Radno vreme
Radnim danima 10-20h
Subotom 10-15h
Nedeljom - zatvoreno
Pratite nas

Identifikacioni podaci TURISTTRADE d.o.o.

Adresa: Golsvordijeva 34, 11111 Beograd
Telefon: 011/2455-600
PIB: 100293125
Matični broj: 07755384
Tekući račun: 170-0030013429000-68 (UniCredit)
Licenca br. OTP 174/2021, kategorija licence A