Letovanje Pefkohori

Letovanje Pefkohori

Letovalište koje spada u prave bisere poluostrva Halkidiki, svakako jeste Pefkohori. Od prestonice grčke oblasti Makedonija, Soluna, udaljeno je oko 100 kilometara. Pored blizine Solunu, a samim tim i našoj zemlji, krasi ga i činjenica da se u njegovoj okolini nalaze neke od najlepših plaža, ne samo poluostrva Kasandra na kome se nalazi, već i čitavog Halkidikija.
Uz to, smatra se odličnim izborom za odmor porodica koje imaju manju decu, jer je mesto okruženo borovom šumom (Pefkohori u prevodu znači Selo borova), te se samim tim i svrstava u svojevrsnu vazdušnu banju. Takođe, brojne su i plaže koje imaju postepen ulaz u vodu, koji je idealan i za mališane i za neplivače. Naravno, Pefkohori ima veliki izbor vila čiji apartmani sa bazenom i apartmani na plaži takođe predstavljaju pravi izbor za porodično letovanje u Grčkoj.
Plaža u samom mestu je duga preko dva kilometra, ali nije naročito široka, pa je to još jedan od razloga zbog koga se mnogi turisti odlučuju da posete neke od plaža u okolini mesta. Kao i na većini plaža koje su smeštene u zalivu Toroneos, tako je i na ovoj voda kristalno čista, pa se lako može dogoditi da pomislite da letujete na Karibima, a ne u Grčkoj. A kao i mnoge druge plaže na Halkidikiju, i ova je ovenčana “Plavom zastavicom“, što je jasan znak da su u pitanju plaža i more izuzetne čistoće. Na njoj postoje delovi na kojima su ležaljke i suncobrani u okviru kafića, ali i oni na kojima možete da stavite peškir na pesak i uživate. Kao i na mnogim drugim uređenim plažama u Grčkoj, tako i na glavnoj plaži u Pefkohoriju možete iznajmiti dve ležaljke i suncobran ukoliko naručite jedno ili dva pića, a sve u zavisnosti od kafića u koji sednete.
U mestu se nalazi veliki broj prodavnica različite robe, dva velika supermarketa, dok je čuveni market “Lidl” udaljen oko 22 km. Naravno, postoje i pekare i suvenirnice, ali i apoteke, a u mestu postoji više lekarskih ordinacija. Ovo je posebno dobro da znaju hronični bolesnici i osobe koje na letovanje u Pefkohori odlaze sa malom decom.
Za mališane je idealno da se kupaju na čuvenoj plaži “Ksenija”, koja se nalazi na oko 7 kilometara udaljenosti od Pefkohorija. Nešto bliže je i plaža “Glarokavos”, koja je poznata po svojoj prostranosti, a na njoj se u toku sezone odvijaju i različite, vrlo zanimljive sportske aktivnosti, za ljubitelje aktivnog letovanja u Grčkoj. Svakako ne možemo a da ne pomenemo i još jednu plažu, koja je nadaleko čuvena po noćnom provodu. Reč je o plaži koja nosi naziv “Molos“, a udaljena je oko 3 kilometra od Pefkohorija i nalazi se na ulasku u letovalište Hanioti.
Letovanje u Pefkohoriju možete da upotpunite odlaskom na neki od brojnih izleta koji se tokom sezone organizuju. Sem mogućnosti da posetite Solun, te groblje srpskih ratnika “Zejtinlik”, koje se nalazi u neposrednoj blizini centra grada, kao i mnoge druge znamenitosti prestonice Makedonije, imate priliku i da posetite jedan od najvećih akva parkova u ovom delu Evrope, čuveni “Waterland”, koji se nalazi u blizini grada. Takođe, tokom sezone se organizuju i izleti do nadaleko čuvenih manastira Meteora, ali i krstarenja brodićem oko Svete Gore i po zalivu Toroneos koji spaja poluostrva Kasandra i Sitonija.
Jedno je sigurno, letovanje u Pefkohoriju je pogodno za turiste svih životnih dobi i svako od njih će na svoj način uživati tokom boravka u ovom živopisnom mestu na Halkidikiju!

Letovanje Grčka – Pefkohori apartmani sa bazenom – Pefkohori apartmani na plaži – Grčka leto:
Naša ponuda za Letovanje Pefkohori iz programa Letovanje Grčka – Halkidiki apartmani

15.07.2024. 3:58

Grčka

Grčka

Turska

Turska

Egipat

Egipat

Italija

Italija

Evropski gradovi

Evropski gradovi

Srbija i region

Srbija i region

Kontakt

Adresa
Radno vreme
Radnim danima 10-20h
Subotom 10-15h
Nedeljom - zatvoreno
Pratite nas

Identifikacioni podaci TURISTTRADE d.o.o.

Adresa: Golsvordijeva 34, 11111 Beograd
Telefon: 011/2455-600
PIB: 100293125
Matični broj: 07755384
Tekući račun: 170-0030013429000-68 (UniCredit)
Licenca br. OTP 174/2021, kategorija licence A