Letovanje Lefkada

Letovanje Lefkada

Kada čujete od nekoga da je posetio jedno od najlepših ostrva ne samo na prostoru Grčke, već i čitavog regiona, ali i sveta, a da je do njega došao sopstvenim automobilom, odnosno da nije koristio trajekt da bi do njega stigao, vrlo verovatno ćete pomisliti da Vam je dao pogrešno obaveštenje.
Ali, Grčka ne bi bila Grčka kada ne bi bila jedinstvena, pa tako ima ostrvo koje to zapravo nije. U stvari jeste, ali je sa kopnom povezano mostom na baržama čija dužina je oko 2 kilometra. I to je samo jedan od detalja po kojem je grčko ostrvo Lefkada, koje zapljuskuju vode Jonskog mora, jedinstveno. A ako tome dodate i podatak da je čuveni grčki brodovlasnik Aristotelos Onazis odabrao da upravo na ostrvcetu koje teritorijalno pripada Lefkadi sagradi svoj Raj na zemlji, biće Vam mnogo jasnije zbog čega se letovanje na Lefkadi smatra idealnim letovanjem u Grčkoj.
Svakako, ne možemo a da ne pomenemo ni plaže Lefkade, koje umnogome podsećaju na one koje su nam poznate iz filma “Plava laguna”: tirkizno more, beli pesak i mir je sve ono što ćete dobiti ukoliko se odlučite da svoje letovanje provedete upravo na Lefkadi, i tako u pravom smislu osetite lepotu kojom odišu grčka ostrva.
Geografski gledano, ovo interesantno jonsko ostrvo je smešteno između ostrva Krf sa jedne, i ostrva Itaka i Kefalonija sa druge strane. Iako površina glavnog ostrva zauzima veći deo teritorije istoimene prefekture, tu je i još nekoliko manjih ostrva, među kojima se posebno izdvaja ostrvce Skorpios, koje je privatni posed porodice Onazis.
Najrazvijenija mesta na ostrvu u turističkom smislu su Nidri i Vasiliki, i u njima će svaki turista pronaći sve što mu je potrebno da njegovo letovanje na Lefkadi bude savršeno. Uz supermarkete, tu su i brojne prodavnice suvenira, ali i lekarske ambulante i apoteke, te prodavnice različite vrste robe.
Ali, ono što daje posebnu draž boravku na Lefkadi su sasvim sigurno plaže, po kojima je ovo čarobno grčko ostrvo dobro poznato u celom svetu. Verovatno ste već imali prilike da vidite neke od plaža Lefkade, uzevši u obzir da se nalaze na većini razglednica koje ćete videti u Grčkoj. Osim čuvene “Egremni” plaže, koja je postala simbol savršene lepote grčke obale, tu su još i plaža “Katisma”, “Porto Kaciki”, te “Milos”, “Agijofili” i “Jalos”, kao i mnoge druge. A ono što je za njih karakteristično jeste sitan beli pesak, koji umnogome podseća na karipski, kao i kristalno čista voda, koja zbog takve boje peska poprima nijanse tirkizno plave.
Na ostrvu postoje i lepo uređene plaže na kojima se nalaze kafići, ali i one koje su poznate kao divlje, a na kojima možete uživati u samoći i pogledu na morsko plavetnilo.
Od aerodroma u gradu Preveza, Lefkada je udaljena svega oko pola sata vožnje. Iz oba grada u kojima turisti bivaju smešteni, tokom sezone se organizuju brojni izleti brodom do susednih ostrva. Takođe, turistima je omogućeno i učešće u brojnim aktivnostima, poput ronjenja, jedrenja, vožnje bicikala i mnogih drugih sportskih aktivnosti, tako da će tokom svog letovanja na Lefkadi da uživaju i ljubitelji aktivnog letovanja u Grčkoj. No, naravno, svako ko želi da jednostavno svoj odmor provodi u sunčanju i kupanju, ne može da za to izabere bolje mesto od Lefkade.
Lefkada je u svakom smislu specifična i jedinstvena, a ako želite da je otkrijete na pravi način, posetite naš sajt www.turisttrade.com i pogledajte ponudu za letovanje na Lefkadi, iz programa Letovanje grčka ostrva apartmani.

Letovanje Grčka – Lefkada apartmani – Grčka leto:
Naša ponuda za Letovanje Lefkada iz programa Letovanje grčka ostrva apartmani

17.06.2024. 5:28

Grčka

Grčka

Turska

Turska

Egipat

Egipat

Italija

Italija

Evropski gradovi

Evropski gradovi

Srbija i region

Srbija i region

Kontakt

Adresa
Radno vreme
Radnim danima 10-20h
Subotom 10-15h
Nedeljom - zatvoreno
Pratite nas

Identifikacioni podaci TURISTTRADE d.o.o.

Adresa: Golsvordijeva 34, 11111 Beograd
Telefon: 011/2455-600
PIB: 100293125
Matični broj: 07755384
Tekući račun: 170-0030013429000-68 (UniCredit)
Licenca br. OTP 174/2021, kategorija licence A