Poštovani putnici, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju vanrednog stanja u državi, otkazana su sva putovanja koja je trebalo da se realizuju do kraja juna 2020. godine, i putnici će dobiti mogućnost zamene termina. Konkretno, putnicima će biti ponuđene POTVRDE O ZAMENSKIM PUTOVANJIMA, shodno Uredbi Vlade Republike Srbije od 30.04.2020. godine, uz obavezu Organizatora putovanja da pruži uslugu u vrednosti uplaćenog putovanja, koja se može iskoristiti najkasnije do 31.12.2021. godine. Ukoliko putnici ne realizuju zamenska putovanja iz bilo kog razloga u ovom roku, mogu počev od 01.01.2022. godine potraživati povraćaj sredstava od Organizatora putovanja, koji je u obavezi da u roku od 14 dana ispuni ovaj zahtev putnika (ovaj postupak odnosi se na sva turistička putovanja, ugovorena zaključno sa 15.03.2020. godine). Ministarstvo turizma, nadležni organi, kao i Svetska zdravstvena organizacija, u zavisnosti od situacije, blagovremeno će dati dalje preporuke u vezi sa letnjim putovanjima, kod kojih za sada nema promena i realizovaće se u skladu sa ugovorom.

Pun tekst Uredbe Vlade Republike Srbije možete da pročitate OVDE.


INFORMACIJA:

Smeštajni objekti sa iskazanim cenovnikom za sezonu Leto 2020, otvoreni su ove turističke sezone.
Ostali objekti biće otvoreni za sezonu Leto 2021.


COVID PROTOKOLI U GRČKOJ - LETO 2020

Za sezonu 2020. Republika Grčka donela je niz protokola koji će se strogo poštovati na destinacijama i u samim smeštajnim objektima. Protokoli služe kao mera zaštita svih putnika i osoblja od virusa COVID-19.

1. Pomeranje vremena za ulaz u smeštajne jedinice. Za sezonu leto 2020. u Grčkoj, ulaz putnika u studije i apartmane biće nakon 15h. Razlog za pomeranje vremena ulaska u studije jeste obaveza detaljnog čišćenja, dezinfekcije i provetravanja smeštajnih jedinica.

2. Popunjavanje formulara pre ulaska u smeštajne jedinice.
Formular koji će biti dat svim putnicima. U njemu svi ostavljaju svoje kontakt podatke (ime i prezime, adresa i kontakt, datum boravka u Grčkoj, nacionalnost). Razlog je stupanje u kontakt sa putnicima u slučaju da dođe do pojavljivanja virusa. Podaci koji se daju tom prilikom služiće isključivo u svrhe javnog zdravlja i podležu Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.
Smeštajni objekti će čuvati sve podatke svih članova svog osoblja, za slučaj stupanja u kontakt u slučaju da dođe do pojavljivanja virusa.

3. Držanje distance:
– Smeštajni objekti obavezni su da naznače putanju kretanja putnika radi izbegavanja direktnog kontakta.
– U zajedničkim prostorijama gostima se preporučuje držanje razdaljine od minimum dva metra.
– Gostima se ne preporučuje nepotrebno zadržavanje na recepciji objekta i u ostalim prostorijama u kojima se okuplja veći broj ljudi. Ovo se posebno odnosi na goste starije od 65 godina.
– Smeštajni objekti koji imaju zajedničke prostorije za boravak gostiju u obavezi su da fizički razdvoje stolice/stolove sa održavanjem preporučene razdaljine.

4. Održavanje higijene objekta:
– Zajedničke prostorije i hodnici svih smeštajnih objekata svakodnevno će se održavati i dezinfikovati.
– Kvake i držači za ruke dezinfikovaće se više puta dnevno.
– Ključevi/kartice smeštajnih jedinica odlagaće se u posebne dezinfekcione kontejnere, te će biti dezinfikovani svaki put kada ih uzmete.
– Ležaljke u okviru smeštajnog objekta, kao i ležaljke u barovima na plaži, biće čišćene i dezinfikovane svakodnevno. Putnici će zbog svoje bezbednosti biti u obavezi da za ležanje obavezno koriste svoje peškire.
–Biće ograničen maksimalan broj kupača u bazenu u istom trenutku, što zavisi od veličine samog bazena, a o čemu će smeštajni objekti obavestiti svoje goste.

5. Održavanje higijene u smeštajnim jedinicama
Zbog zaštite zdravlja u smeštajnom objektu, ove godine nijedan objekat neće moći da vrši čišćenje smeštajnih jedinica tokom boravka gostiju. Osoblje će ulaziti u smeštajne jedinice samo u vanrednim slučajevima, kada je to baš neophodno i to će se raditi uz primenjivanje svih mera zaštite, kako osoblja, tako i gostiju. Pribor za održavanje podova biće svima dostupan i gosti će svoje smeštajne jedinice održavati sami, a sami će vršiti i zamenu posteljine. Naime, čista i dezinfikovana posteljina stajaće spakovana na unapred definisanom mestu. Gosti će, nakon promene posteljine, upotrebljenu posteljinu odlagati na način na koji će biti naznačen u samom objektu.

6. Promena načina posluživanja hrane u hotelima
Svi hoteli će ove godine biti prinuđeni da promene način posluživanja hrane. Neće se praktikovati “švedski sto” zbog gužvi koje se tom prilikom prave. Stoga će svaki hotel ponuditi gostima neku od opcija posluživanja, poput linijskog posluživanja (princip ekspres-restorana), klasičnog engleskog ili ruskog posluživanja (konobar donesi obrok serviran na tanjiru) i sl.

7. Zaštita zdravlja gostiju
Svaki smeštajni objekat imaće osoblje obučeno da prepozna simptome virusa COVID-19, kao i sklopljen ugovor sa lekarskom ordinacijom koja je takođe obučena da dijagnostifikuje i leči ovaj virus. U slučaju da se pojavi virus kod nekog od gostiju, on će biti premešten u karantin (svaka destinacija pripremiće posebno smeštajni objekat koji će punicima biti dat na korišćenje bez dodatne doplate. U slučaju potrebe da gost bude premešten u COVID-19 bolnicu, troškove će prema najavama snositi država u kojoj se gost nalazi.

 

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185