Kapadokija Avio – 4 noćenja - Evropske ture


 

 

 

 

 

TURSKA ( AVIO ) - OBILAZAK KAPADOKIJE I ISTANBULA

 

 

 

 
24.04. - 28.04.2022. (VASKRS)


Kapadokija, zemlja lepih konja, jeste čudesno područje koje se nalazi u oblasti centralne Anadolije u Turskoj. Jedno je od najpopularnijih turističkih destinacija zbog neopisive lepote kamenih dimnjaka, podzemnih gradova, pećina i šarenih balona. Dolina ljubavi, Dolina golubova, Dolina mašte, muzeji na otvorenom, neverovatni pejzaži su samo deo onoga što vas očekuje na ovom fenomenalnom putovanju.


Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
Kapadokija - Putovanje Turska
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, BEOGRAD – ISTANBUL – KAYSERI – GOREME
Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla 2 sata pre poletanja aviona, (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska; ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Let kompanijom PEGASUS PC374 u 16:25h, sletanje u 19:05h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Presedanje na let za Kayseri. Let kompanijom PEGASUS PC2740 u 21:00h, sletanje u 22:20h (lokalna vremena prema objavljenoj satnici avio kompanije). Transfer do hotela u mestu Goreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. DAN, GOREME – LET BALONOM (fakultativno) – MUZEJI NA OTVORENOM GOREME I ZELVE / DOLINA PASABAG / DVORAC UCHIAR (fakultativno)
Mogućnost organizovanja fakultativnog leta balonom u svitanje. Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program muzeji na otvorenom Goreme i Zelve / dolina Pasabag / dvorac Uchisar. Polazak na izlet oko 9:30h. Prva stanica je muzej na otvorenom Goreme u kom je hiljadama godina vladao monaški život. Unutar Muzeja su smešteni manastir, crkva i kapela, a skoro svaka stena je pretvorena u verski objakat oslikan vizantijskim freskama. Ceo kompleks je uvršten i u UNESCO listu Svetske baštine. Sledeća stanica je muzej na otvorenom Zelve. Zelve je još jedan muzej pod otvorenim nebom u Kapadokiji i to sa najvećom koncentracijom vilinskih dimnjaka. Zatim se izlet nastavlja do Pasabaga gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku pečuraka. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, čak i trostrukim kapama. Ovaj tip formacije je jedinstven čak i za Kapadokiju, a ovi vilinski dimnjaci se nazivaju vilinski dimnjaci u obliku pečuraka. Nakon toga sledi obilazak dvorca Uchisar, odakle se pruža prekrasan pogled na fantastične stenovite formacije koje ga okružuju. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, GOREME – MANASTIR SELIME / DERINKUYU / DOLINA IHLARA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni program manastir Selime i podzemni grad Derinkuyu. Polazak na izlet oko 9:30h. Postoji na desetine podzemnih gradova u Kapadokiji koji su predstavljali utočišta hrišćanima kako bi neometano upražnjavali svoju veru, a najdublji je podzemni grad Derinkuyu. Ovaj grad se smatra devetim čudom antičkog sveta. Do sada je istraženo 8 spratova, do ukupne dubine od 85 metara, a najniža tri sprata se još uvek istražuju. Procene su da je 25 – 50 hiljada stanovnika, posedova je ventilacioni sistem, sistem vodovoda, školu, crkvu, kuhinje, toalete i mnoge druge prostorije koje su omogućavale normalan život stanovnika pod zemljom. Postoje brojni tuneli koji ga povezuju sa drugim obližnjim podzemnim gradovima. Nakon obilaska put se nastavlja do manastira Selime, najvećeg manastira u Kapadokiji, sa velikom pećinskom katedralom i prekrasnim pogledom na područje. Zatim obilazimo dolinu Ihlara. Dolina Ihlara je kanjon dubine otprilike 100 metara i formiran je od strane reke Melendiz pre nekoliko hiljada godina. Počinje u selu Ihlara i završava se manastirom Selime. Hiljade ljudi je nekada živelo u Ihlara dolini. Na povratku u Goreme, zaustavljamo se na spektakularnom vidikovcu sa pogledom na dolinu golubova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, GOREME – URGUP I AVANOS (fakultativno)
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno obilazak gradova Urgup i Avanos. Urgup je turistički centar Kapadokije sa brojnim prodavnicama, kafićima, restoranima… Grad je poznat po vrhunskom domaćem vinu. U starom gradskom jezgru možete da vidite dobro očuvane stare kuće. Na obali Crvene reke, najveće u Turskoj, nalazi se još jedan znameniti gradić Kapadokije – Avanos. Stari deo grada sa kaldrmisanim ulicama, nekoliko znamenitih crkava… mesta su koja obavezno treba obići u Avanosu. Takođe, grad je već vekovima poznat po grnčarstvu i ručno pravljenim keramičkim predmetima koji su među najlepšim suvenirima iz Kapadokije. Ručak. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, GOREME – KAYSERI – ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela. Organizovan transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Istanbul. Ukrcavanje na let za Beograd. Sletanje u kasnim popodvenim / večernjim časovima na aerodrom Nikola Tesla. Kraj programa.

+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel TOURIST 4* Nalazi se u gradu Goreme koji se nalazi u središtu Kapadokije pa je idealno pozicioniran za obilazak Kapadokije. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV, telefonom, mini barom… www.touristhotel.com.tr

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Kayseri – Istanbul – Beograd sa uključenim svim taksama i prtljagom
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom
• smeštaj u hotelu 4* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama u Goremu na bazi 4 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
• usluge turističkog vodiča
• troškove ogranizacije putovanja

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
  • putno zdravstveno osiguranje
  • individualne troškove
  • fakultativne izlete

LET BALONOM – U slučaju nemogućnosti leta zbog loših vremenskih prilika novac se vraća, a ukoliko putnik otkaže novac se ne vraća. Pod lošim vremenskim uslovima se ne smatra samo kiša već vetrovi koji duvaju. 150 evra – OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI
MUZEJI NA OTVORENOM GOREME I ZELVE / DOLINA PASABAG / DVORAC UCHIAR (uključene ulaznice) 40 evra
MANASTIR SELIME / DERINKUYU / DOLINA IHLARA (uključene ulaznice) 35 evra
URGUP I AVANOS (uključene ulaznice) 20 evra

 

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 40% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja, kao i čekovima građana ili putem administativne zabrane do kraja godine. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni.

 
+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 15 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

Uz ovaj program važe opšti uslovi Organizatora putovanja agencija sa licencom A, OTP 86/2021

AGENT PRODAJE TURISTTRADE DOO

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185