Mnogim turistima mlađe generacije je idealan odlazak na odmor sinonim za ludi noćni provod. A pod tim najpre mislimo na žurke koje se odvijaju tokom noći, na plažama u mnogim letovalištima. Upravo takvo je i letovanje u Kalitei, što naravno ni u kom slučaju ne znači da ovde svoj odmor provode samo pripadnici mlađe generacije. ...

 

Mnogim turistima mlađe generacije je idealan odlazak na odmor sinonim za ludi noćni provod. A pod tim najpre mislimo na žurke koje se odvijaju tokom noći, na plažama u mnogim letovalištima. Upravo takvo je i letovanje u Kalitei, što naravno ni u kom slučaju ne znači da ovde svoj odmor provode samo pripadnici mlađe generacije. Činjenica je da oni primarno dolaze u Kaliteu, jer je ovo mesto koje je smešteno na prvom prstu Halkidikija, na čuvenom poluostrvu Kasandra, zapravo postalo poslednjih godina sinonim za savršen provod.
Kalitea je od Soluna, koji se nalazi u centralnom delu grčke oblasti Makedonija i njena je prestonica, udaljena tek oko 80 kilometara, tako da ćete iz pravca naše zemlje u ovo letovalište stići prilično brzo, što je još jedan od vrlo važnih razloga zbog čega se srpski turisti odlučuju da letuju u Kalitei. Svemu ovome treba dodati i informaciju da Solunjani vrlo često posećuju Kaliteu, a posebno u dane vikenda, jer osim dobrog noćnog provoda, ovo mesto je poznato i po gotovo savršenim plažama i kristalno čistom moru.
Osim odlično opremljenih barova na plaži, koji su najpre poznati po vrlo zanimljivim žurkama i prilično glasnoj muzici koja ovde može da se čuje do kasnih noćnih sati, ovo letovališe ima sve one sadržaje koji su potrebni ljudima da bi proveli lepo svoj gdišnji odmor. Podrazumeva se da ima supermarkete i to njih nekoliko, suvenirnice, butike, pekare, ali i apoteku i privatne lekarske ordinacije. Na samom izlasku iz mesta nalaze se velike diskoteke po kojima je mesto i postalo čuveno, a naročito među onim turistima koji žele da osete čari noćnog provoda.
Na oko 3 kilometra udaljenosti od Kalitee, u mestu Afitos, nalazi se i supermarket iz lanca “Lidl”, a u mestu postoji i supermarket “Masutis”, koji takođe ima vrlo pristupačne cene.
Ukoliko se odlučite za letovanje u Kalitei, imaćete priliku i da isprobate vožnju paraglajdera ili da se provozate gliserima, a u ovom letovalištu postoje i brojni lepo uređeni parkovi za zabavu najmlađih turista. Takođe, ukoliko u Kaliteu idete organizovano preko turističke agencije, možete da odete gradskim autobusom do mesta Kasandrija. Na ovaj izlet je najbolje da odete utorkom, jer se toga dana održava pijaca na kojoj možete da kupite sve što poželite, a ne samo sveže voće i povrće, i to po izuzetno povoljnim cenama ukoliko ste raspoloženi da se cenkate, što je u Grčkoj praktično očekivano.
Mnogi turisti kao negativnu stranu ovog mesta navode čuvenih 105 stepenika kojima se od plaže stiže do određenih smeštajnih jedinica, ali ako znate da Vas na njihovom vrhu čeka savršen pogled na more i okolinu, biće Vam lakše da ih savladate. Nravno, postoji i okolni put koji nije toliko strm, pa je svakako preporuka da se raspitate o tome u kom delu mesta se nalazi Vaš smeštaj, a posebno ukoliko na letovanje u Kaliteu idete sa svojim mališanima.
Posebno je zanimljivo što je princip iznajmljivanja ležaljki i suncobrana u ovom letovalištu za nijansu drugačiji nego u mnogim drugim mestima širom Grčke, pa je tako najam precizno određen, a košta otprilike kao da popijete piće u kafiću. Naravno, budući da se plaća najam ležaljki i suncobrana niste u obavezi da naručujete i piće iz kafića. Svakako, postoje i oni lokali koji posluju kao i u mnogim drugim letovalištima, što znači da je neophodno da naručite jedno ili dva pića da biste mogli da koristite ležaljke i suncobran.
Tokom sezone, iz Pefkohorija (uz organizovan transfer iz Kalitee) kreću organizovani izleti brodićem kojim možete da krstarite po zalivu Toroneos. Postoji i mogućnost organizovanog izleta autobusom do Uranopolisa, a potom brodom oko Svete gore. Takođe, organizuju se i izleti za manastire Meteora i za Solun, uz posetu najvećem akva parku na prostoru Balkanskog poluostrva.
A sve detalje naše ponude za letovanje u Kalitei možete pogledati na sajtu http://www.turisttrade.com/

Print

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185