Milano - 3 noćenja

 

 

 

 
02.04-07.04.2018.


Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1.3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umetnika, fotografa i manekena. U Milano turisti dolaze zbog prelepih građevina, umetnosti i mode, a s obzirom na to da se većina glavnih atrakcija nalazi u centru grada, neće Vam trebati mnogo vremena da ih obiđete. Milano je čuven po operi Milanska skala, gotskoj katedrali (Duomo), zamku Sforca, crkvama Santa Marija dela Gracija (u kojoj je izložena „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija) i Sveta Anastazija, Trijumfalnom luku, Nacionalnom muzeju nauke i Muzejima oslobođenja i Mansonia, Galeriji di Brera i Nacionalnoj biblioteci di Brera.


Noćni život u Milanu je dosta uzbudljiv, sa brojnim barovima, noćnim klubovima i restoranima, od kojih mnogi nude živu muziku.


U blizini Milana nalazi se mnogo prelepih jezera, duž kojih su smeštene radnje, restorani i kafići. Neka od najpopularnijih jezera za obilazak u ovom regionu su Mađore, Komo i Garda, tri najveća jezera u Italiji. 


Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN   BEOGRAD

Polazak iz Beograda u kasnim popodnevnim satima (tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana ranije). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanje carinskih formalnosti...

2. DAN   MILANO

Preko provincije Venecija Frulji Đulija i Veneto odlazak do pokrajine Lombardija i njene prestonice Milana. Dolazak u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi panoramsko razgledanje: stadion „Đuzepe Meaca“ u četvrti San Siro (matični stadion fudbalskih klubova „Milan“ i „Inter“), park Sempione sa Trijumfalnom kapijom,... Dolazak u istorijski centar grada i polazak u pešački obilazak uz razgledanje: zamak Sforca – nekadašnje sedište Milanskog vojvodstva, da Vinčijev most, Opera La Skala – jedna od najčuvenijih operskih kuća na svetu, Galerija Vitorio Emanele – nadkriveni tržni centar, Duomo – čuvena Milanska Katedrala, remek-delo gotske umetnosti... Slobodno vreme za individualne aktivnosti u centru Milana (šetnja prestižnom ulicom Via Montenapoleone…). Slobodno vreme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. DAN   MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO 

Doručak. vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet ka Švajcarskoj i jezeru Komo. Dolazak u Lugano. Razgledanje: katedrale Sv. Lorenca, crkve Svete Marije od Anđela iz XVI veka, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme... Kraće slobodno vreme za razgledanje grada. Polazak za Komo. Vožnja duž obale najlepšeg jezera Evrope. Lepotama jezera Komo su se istim žarom divili i slavni romanopisci Gistav Flober i Ernest Hemingvej, kao i pesnici Vordsvort, Bajron ili Šeli koji ga je nazvao najlepšim mestom na svetu, nečim što nadmašuje sve njegovo dotadašnje poimanje lepote. Usputni obilazak Koma: Trg i katedrala Duomo iz XIV veka, trg i crkva San Fedele sa portalom iz XIII veka, Sv. Abondija najlepši primer lombardijske romanike sa živopisom iz sredine IV veka, vile Đeni, Olmo, hram Alesandra Volte, najpoznatijeg žitelja Koma... Slobodno vreme za razgledanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN    MILANO – ĐENOVA –SERAVALE

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet. Dolazak u  Đenovu. Razgledanje grada: Trg Ferari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprana, Duomo, palata Sv. Đorđa. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Đenove u 17h. Usputna poseta Outlet šoping centru Seravale. Povratak u Milano. Noćenje.

5.DAN    MILANO –VICOLUNGO– TORINO

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u centru Milana ili polazak na fakultativni izlet ka pokrajini Pijemont. Poseta Outlet šoping centru Vicolungo. Slobodno vreme za šoping 3 sata. Nastavak putovanja do Torina, prestonice Pijemonta. Po dolasku u Torino, sledi organizovani obilazak grada uz razgledanje istorijskog centra pešice: trg Karlo Feliće sa lepim vrtom koji predstavlja jednu od najlepših zelenih oaza istorijskog centra grada; trg San Karlo – elegantan i raskošan sa baroknim palatama i crkvama bliznakinjama; Via Roma – trgovačka zona grada; trg Kastelo sa Kraljevskom palatom – nekadašnje sedište moći dinastije Savoja; palata Madama – kraljičina palata sa prelepo dekorisanom čeonom fasadom; Mole Antonelijana – jedan od najupečatljivijih simbola Torina sa veličanstvenom kupolom i slavnim „letom brojeva“ , trg Solferino sa mističnim legendama o vratima magije... Slobodno vreme. Povratak u Milano oko 21h i nastavak putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske.

5.DAN    BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad/Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja.

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA
 • prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji
 • smeštaj u Milanu u navedenom hotelu ili sličnom, kategorije 3*, u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa kontinentalnim doručkom
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju i osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju i osobi
 • fakultativne izlete (podložne su promenama,minimum za realizaciju izleta je 25 putnika) 
 • PAKET IZLETA: za uplate u agenciji samo 80€ u dinarskoj protivvrednosti (ova cena uključuje izlete za jezero Komo i Lugano, izlet za Đenovu i Seravale i izlet za outlet Vicolungo i Torino
  U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa su:
 • Đenova i Outlet Seravalle – 35 €
 • Jezero Komo i Lugano  – 35 €
 • Outlet Vicolungo - Torino  – 30 €
 • međunarodno putno zdrastveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)
+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu je 70 € (na upit).

Cena za dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe(na pomoćnom ležaju) umanjuje se 10 evra, u zajedničkom ležaju dete do 6 god.ostvaruje  popust 40%

Polazak iz Užica (gradski stadion), Čačka (železnička stanica), Kragujevca (TC Roda), Batočine - doplata  za transfer 20 evra / min 4 putnika.

Polazak iz Zrenjanina – doplata za transfer 1500 din / minimum 4 putnika.+ OPIS SMEŠTAJA

OPIS I LOKACIJA HOTELA (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL RAFFAELLO 4* udaljen je manje od 7km od centra Milana, na direktnoj liniji tramvaja. Smeštaj je u 1/2 i 1/2+1 sobama, svaka soba poseduje kupatilo, fen, mini bar... www.hotel-raffaello.itt

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 25 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni..

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185