Milano Nova godina 2018

 

 

 

 First minute cena 95 eur do 15.11.2017.


30.12.2017-03.01.2018.


 


Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1.3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umetnika, fotografa i manekena. U Milano turisti dolaze zbog prelepih građevina, umetnosti i mode, a s obzirom na to da se većina glavnih atrakcija nalazi u centru grada, neće Vam trebati mnogo vremena da ih obiđete. Milano je čuven po operi Milanska skala, gotskoj katedrali (Duomo), zamku Sforca, crkvama Santa Marija dela Gracija (u kojoj je izložena „Tajna večera“ Leonarda da Vinčija) i Sveta Anastazija, Trijumfalnom luku, Nacionalnom muzeju nauke i Muzejima oslobođenja i Mansonia, Galeriji di Brera i Nacionalnoj biblioteci di Brera.


Noćni život u Milanu je dosta uzbudljiv, sa brojnim barovima, noćnim klubovima i restoranima, od kojih mnogi nude živu muziku.


U blizini Milana nalazi se mnogo prelepih jezera, duž kojih su smeštene radnje, restorani i kafići. Neka od najpopularnijih jezera za obilazak u ovom regionu su Mađore, Komo i Garda, tri najveća jezera u Italiji. 


Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
Milano
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN   BEOGRAD

Polazak autobusa iz Beograda u 17.00h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred put). Vožnja ka Italiji kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.

2. DAN   MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Obilazak najvećeg industrijskog grada Italije, grada fudbala i najvećeg modnog centra Evrope: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN   MILANO – ĐENOVA – MILANO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Đenove, glavnog grada oblasti Ligurija i najveće luke Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna, kuća Kristofera Kolumba itd. Slobodno vreme. U kasnim popodnevnim časovima polazak iz Đenove. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

4.DAN    MILANO – JEZERO KOMO

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mesta u Italiji. Po dolasku na jezero slobodno vreme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po jezeru. U popodnevnim časovima povratak u Milano i nastavak puta za Beograd. Noćna vožnja ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

5.DAN    BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima na mesto polaska. (Kraj usluga)

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA
  • prevoz turističkim autobusom (klima/video) na navedenoj relaciji
  • smeštaj u Milanu u navedenom hotelu ili sličnom, kategorije 3*, u 1/2 ili 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa kontinentalnim doručkom
  • usluge licenciranog pratioca grupe
  • troškove organizacije i vođenja aranžmana
+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2* i 3 * – 4 € po noćenju i osobi, a za boravak u hotelima sa 4 * i 5* – 5 € po noćenju i osobi
  • fakultativne izlete (podložne su promenama,minimum za realizaciju izleta je 30 putnika)
  • Đenova – 35 €
  • Jezero Komo – 20 €
  • Vožnja brodom po jezeru Komo – 15 €
  • međunarodno putno zdrastveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)
+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu je 40% od cene aranžmana.

+ OPIS SMEŠTAJA

OPIS I LOKACIJA HOTELA (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

HOTEL REX 3*, http://www.hotelrexmilano.it/en

Hotel Rex je smešten u tihom delu Milana, na 10 minuta hoda od stanice metroa Korveto (Corvetto). Sve sobe sadrže TV sa satelitskim kanalima, sef i mini-bar. Ovaj hotel je odlično povezan linijama gradskog prevoza: do Milanske katedrale stići ćete za 6 stanica vožnje metroom, a do trgovačke ulice Montenapoleone za 7 stanica. Stadion San Siro i Kongresni centar Milano udaljeni su 10 km.

HOTEL  IH LORENTEGGIO  4* , http://ih-hotels.com/en/milano

Hotel IH Milano Lorenteggio nalazi se na svega 30 minuta vožnje tramvajem od centra Milana. Izložbeni prostor na kome se održava Expo 2015 udaljen je 20 minuta vožnje. Svaka soba ima TV sa satelitskim kanalima, izbor jastuka i sopstveno kupatilo. 

HOTEL HOLIDAY INN MILAN ASSAGO 3* http://holiday-inn-milan-assago.h-rez.com/index.htm

Nalazi se pored autoputa A50 i nudi besplatan bežični internet. Ponuda obuhvata svakodnevan besplatan prevoz po utvrđenom redu vožnje do metro stanice Assago Forum. Assago Forum stanica je udaljena 4,5 km.
Ljubazno osoblje hotela govori nekoliko jezika i na raspolaganju vam je non-stop.
Sve sobe su mirne, prostrane i sadrže flat-screen TV sa Mediaset Premium kanalima. Svaka soba takođe obuhvata izbor jastuka i pribor za pripremu kafe. Izložbeni centar Rho Fiera se nalazi na 20 minuta vožnje od hotela. 

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 30% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni..

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185