Grčka leto, letujte sa nama najjeftinije letovanje u Grčkoj 2024

Grčka leto 2024 - apartmani i hoteli u ponudi za letovanje Grčka 2024

Letovanje Grčka – šta treba da znate o Grčkoj?

Grčku mnogi nazivaju kolevkom moderne civilizacije. Zemlja maslina i vina, zemlja Olimpijskih igara, zemlja ratara, pastira i moreplovaca, zemlja tri hiljade ostrva, predivnih plaža, zemlja Zevsa, Poseidona, Apolona, Afrodite, zemlja Platona, Aristotela, Sokrata – jednom rečju, Grčka je majka sveta.

Grčka se nalazi na jugoistoku Evrope, prostire se na površini od 131.957 km² i ima oko 12 miliona stanovnika, od kojih je većina pravoslavne vere. Klima je mediteranska sa dosta sunčanih dana, blagim temperaturama vazduha i niskim stepenom padavina. Tokom toplih leta duva sezonski vetar zvani “meltemi”, koji hladi priobalni pojas, a u planinskim regijama izaziva niže temperature. Tokom zimskih dana, klima je blaga i retko ima snega.

Lokalno vreme je GMT + 2 sata (u odnosu na Srbiju jedan sat unapred).

Zvanična valuta je Euro.

Telefonski pozivi: za Srbiju 00381 (pozivni za grad) / iz Srbije 0030 (pozivni za grad)

Grčka izlazi na Egejsko i Jonsko more.

Kopnene granice su joj duge ukupno 1.288 km. Graniči se sa Albanijom, Bugarskom, Turskom i Republikom Severnom Makedonijom. Obale su joj duge 13.676 km.

Obala je veoma razuđena, sa mnoštvom ostrva, poluostrva i zaliva. Njihova obala je po razuđenosti druga u Evropi i prepuna je uređenih i divljih, uglavnom peščanih plaža, skrivenih uvala i slično, i najčešće se odlikuje kristalno čistim morem. To su, između ostalog, razlozi zbog kojih je milionima turista iz različitih zemalja sveta prva asocijacija na leto Grčka i letovanje u grčkim mnogobrojnim letovalištima.

Najveći deo države je pod planinama, a najviši vrh je Olimp sa 2.911 metara nadmorske visine.

Najčešći sastojci grčkih obroka su govedina, jagnjetina, piletina i svinjetina. Riba i morski plodovi se konzumiraju na ostrvima i u velikim gradovima. Ne sme se zaboraviti ni maslinovo ulje koje ovim sastojcima daje lep, mediteranski ukus. Salate se jedu uz glavna jela. Tradicionalno jelo je suvlaki (ražnjić od jagnjećeg ili svinjskog mesa, sa biljnim dodacima i pomfritom). Deserti su najčešće neke vrste voća ili baklava. Poznato jelo jesu i kokoretsi (sastoji se od jagnjeće džigerice).

U okviru programa „Letovanje Grčka apartmani“, nudimo Vam apartmanski smeštaj na sledećim destinacijama:

Letovanje Grčka apartmani – Egejsko more
-Letovanje Halkidiki: Letovanje Pefkohori apartmani i Letovanje Polihrono apartmani
-Letovanje Olimpska regija: Letovanje Leptokarija apartmani i Letovanje Nei Pori apartmani – preporuka za najjeftinije letovanje u Grčkoj
-Letovanje regija Svetog Đorđa: Letovanje Nea Vrasna apartmani i letovanje Vrasna Paralia apartmani i Letovanje Asprovalta apartmani
-Letovanje grčka ostrva: Letovanje Tasos apartmani

Letovanje Grčka apartmani – Jonsko more
-Letovanje grčka ostrva: Letovanje Lefkada apartmani
-Letovanje jonska obala: Letovanje Parga apartmani

Takođe, za letovanje u Grčkoj u ponudi je i hotelski smeštaj u velikom broju letovališta na Egejskom i Jonskom moru (na upit).

22.07.2024. 20:07

Grčka

Grčka

Turska

Turska

Egipat

Egipat

Italija

Italija

Evropski gradovi

Evropski gradovi

Srbija i region

Srbija i region

Kontakt

Adresa
Radno vreme
Radnim danima 10-20h
Subotom 10-15h
Nedeljom - zatvoreno
Pratite nas

Identifikacioni podaci TURISTTRADE d.o.o.

Adresa: Golsvordijeva 34, 11111 Beograd
Telefon: 011/2455-600
PIB: 100293125
Matični broj: 07755384
Tekući račun: 170-0030013429000-68 (UniCredit)
Licenca br. OTP 174/2021, kategorija licence A