Budimpešta-3 noćenja-Nova godina 2018-program br 2

 


 
 


29.12.2017-03.01.2018.
 


Spajanjem tri grada – Bude, Obude i Pešte, 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad sa oko 2 miliona stanovnika; administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepoti Budimpešte doprinose njeni mostovi preko Dunava, brežuljci Budima, Kraljevska palata... Zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste razgledali izloge u ulici Vaci, ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta putovanje
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: Polazak autobusa iz Beograda u 23.30h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred put) i iz Novog Sada oko 00.45h sa parkinga kod Lokomotive (tačno vreme polaska biće poznato dva dana pred put).Noćna vožnja kroz Mađarsku do Budimpešte, sa usputnim pauzama za osveženje i granične formalnosti.

2. DAN: Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima gde je predviđena pauza za osveženje. Zatim sledi panoramsko razgledanje grada: Trg heroja, Citadela , Budimska tvrđava, Kraljeva palata, crkva Sv. Matije. Sledi šetnja Vaci ulicom preko Vorosmaty trga gde se nalazi poslastičarnica Žerbo do Bazilike Sv. Ištvana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak  i smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN: Doručak. Slobodno vreme u gradu ili fakultativni odlazak do srpskog grada Sent Andrea. Po dolasku razgledanje grada – Trg Vuka Stefanovića Karadžića, kuća Jakova Ignjatovića, krst Srpskog Trgovačkog Krsta, Saborna crkva i pravoslavni muzej. Nakon Sent Andree fakultativni odlazak do tržnog centra Campona u kome je otvoren čuveni Tropikarijum – sklop tropskog i podvodnog sveta. Po razgledanju Tropikarijuma povratak u hotel. Slobodno vreme. U večernjim časovima odlazak autobusom na fakultativno novogodišnje krstarenje Dunavom. Srećna Nova Godina! Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN:  Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do Beča, glavnog grada Austrije. Po dolasku u Beč odlazak do dvorca Šenbrun. Nakon obilaska dvorca Šenbrun panoramsko razgledanje Beča u pratnji vodiča: Schwarzenberg trg, Opera, Hofburg, trg Marije Terezije, Parlament, Rathaus, Univerzitet… Sledi šetnja kroz pešacku zonu: Katedrala Sv. Stefana, Stefansplatz, Kertnestrasse, Graben… Slobodno vreme za kafu, Mozzart kugle, Saher tortu…  U dogovoreno vreme povratak za Budimpeštu. Noćenje.

5. DAN: Doručak. Izlazak iz hotela. Polazak za grad Morahalom u kome se nalazi wellness i spa centar St. Eržebet koja sa svojih 14 zatvorenih i  7 otvorenih bazena, 11 sauna, wellness uslugama, infra-finskom saunom i povoljnim cenama cele godine dočekuje svoje goste. Temperatura vode je 39,5 stepeni Celzijusovih. Aqua park pruža mogućnost zabave, uživanja i dobrog provoda za sve uzraste. U sastavu banjskog kompleksa su kompleksi brze hrane i čarda koja nudi lokalne specijalitete. U večernjim satima polazak za Srbiju.

6. DAN: Dolazak u Beograd u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima (dolazak zavisi od vremena provedenog na graničnim prelazima).

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji

• 3 noćenja sa doručkom u  hotelu Polus 3* u 1/2  i 1/3 sobama

• razgledanje prema programu u pratnji vodiča

• usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja (predstavnik agencije)

• troškove organizacije putovanja

• ulaznicu za Wellness centar St. Eržebet

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

•individualne troškove

•fakultativne izlete: 
Ukupna cena za paket fakultativnih izleta od 45 eura po osobi obuhvata : novogodišnje krstarenje Dunavom, odlazak do Sent Andree, odlazak do Beča, odlazak do tržnog centra Campona (za realizaciju fakultativnih izleta potrebno je najmanje 30 prijavljenih putnika).
Ukoliko ipak ne želite na sve izlete cene po osobi su:
-krstarenje Dunavom - 20€ 
-Sent Andreja - 10€ 
-prevoz do TC Campona - 7,5€ ; ulaznica za Tropikarijum  -  2500HUF (oko 8.5€) punoletni / 1800HUF (oko 6€) maloletni (plaća se na biletarnici)
- fakultativni odlazak i obilazak Beča 30€ ; ulaznice za obilazak unutrašnjosti dvorca Šenbrun

Hotel Polus 3*  poseduje uz doplatu:

  • Bazen – ulaznica oko 2 eura (600 mađarskih forinti)
  • Kuglanu sa kafićem
  • Restoran u kome možete ručati i večerati (švedski sto)

•međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu 45€ (na upit)

Dete do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe (bez sopstvenog kreveta) ostvaruje popust 50%.


+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel Polus 3*  je smešten na oko 8 km od centra Budimpešte, do kog može da se stigne za svega 30 minuta vožnje gradskim prevozom. U neposrednoj blizini nalazi se tržni centar Pólus, sa raznovrsnim prodavnicama i zabavnim i fitnes sadržajima. Hotel nudi jednostavne, lepo uređene sobe sa klima-uređajem i sopstvenim kupatilom. U restoranu i piceriji možete da uživate u ukusnim obrocima.

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 50% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni..

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 55 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010

izdao APR, Registar turizma, 29.01.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185