Budimpešta-3 noćenja Nova godina 2017

BUDIMPEŠTA 3 NOĆENJA NOVA GODINA 2017


 


 
 


30.12.2016-03.01.2017.


 


Spajanjem tri grada – Bude, Obude i Pešte, 1873. godine nastala je jedinstvena Budimpešta, danas grad sa oko 2 miliona stanovnika; administrativni, kulturni, naučni, privredni, trgovinski i saobraćajni centar Mađarske. Lepoti Budimpešte doprinose njeni mostovi preko Dunava, brežuljci Budima, Kraljevska palata... Zapamtite, u Budimpešti niste bili ukoliko niste navratili u nadaleko čuvenu poslastičarnicu Žerbo, ukoliko niste razgledali izloge u ulici Vaci, ili niste sebi priuštili zadovoljstvo u nekoj od čardi.

Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta putovanje
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
Budimpešta
+ PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: Polazak autobusa iz Beograda u 05.30h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato dva dana pred put) i iz Novog Sada oko 06.45h sa parkinga kod Lokomotive. Dnevna vožnja preko Novog Sada, Subotice, kroz Mađarsku do Budimpešte, sa usputnim pauzama i zadržavanjem na graničnom prelazu radi obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Budimpeštu u podnevnim satima.Zatim sledi panoramsko razgledanje grada: Nep stadion, Trg heroja, Andraši bulevar, Lančani most, Eržebet most. Sledi šetnja: Vaci ulica, Srpskom ulicom do srpske pravoslavne crkve, Vorosmaty trg, poslastičarnica Žerbo, Bazilika Sv. Ištvana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme polazak za hotel i smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN: Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak do mađarskog gradića Gedele udaljenog  nekih 30 km od Budimpešte. Ovaj gradić je poznat po jednom od najlepših dvoraca Mađarske- Godolo dvorac izgrađen 1733 godine za čuvenu porodicu Grasalkovic, ali je kasnije postao omiljena letnja rezidencija čuvenog austrougarskog cara Franje Jozefa i carice Sisi. Nakon razgledanja dvorca povratak u grad. Obilazak Budimske strane. Odlazak do Ribarskog bastiona, Kraljevske palate i Citadele. Nakon obilaska Budimske strane povratak u hotel. Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak do grada. Individualni doček Nove godine na nekim od trgova Budimpešte ili fakultativno novogodišnje krstarenje Dunavom. U dogovoreno vreme povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: Doručak. Slobodno vreme u gradu ili fakultativni odlazak do Sent Andreje. Po dolasku razgledanje grada: Trg Vuka Stefanovića Karadžića, kuća Jakova Ignjatovića, Saborna crkva i pravoslavni muzej. Nakon Sent Andree fakultativni odlazak do tržnog centra Campona u kome je otvoren čuveni Tropikarijum-sklop tropskog i podvodnog sveta. Po razgledanju Tropikarijuma povratak u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN:  Doručak. Napuštanje hotela.Polazak za grad Morahalom u kome se nalazi wellness i spa centar St. Eržebet koja sa svojih 15 zatvorenih i 7 otvorenih bazena, 11 sauna, wellnes uslugama, infra-finskom saunom i povoljnim cenama cele godine dočekuje svoje goste. Temperatura vode je 39,5 stepeni Celzijusovih. U sastavu banjskog kompleksa su restorani brze hrane i čarda koja nudi lokalne sprecijalitete. U večernjim satima polazak za Srbiju. 

5. DAN: Dolazak u Beograd u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima (dolazak zavisi od vremena provedenog na graničnim prelazima).

+ CENA ARANŽMANA OBUHVATA

• prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji
• 3 noćenje sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu Polus 3*u 1/2  i 1/3 sobama
• razgledanje prema programu u pratnji vodiča
• usluge pratioca grupe za sve vreme putovanja(predstavnik agencije)
• ulaznice za St. Eržebet wellness centar - uključuje korišćenje svih sadržaja u centru, izuzev ručne masaže i solarijuma

+ CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

•individualne troškove
• ukupna cena za paket fakultativnih izleta od 35 eura po osobi obuhvata: novogodišnje krstarenje Dunavom, odlazak do tržnog centra "Campona", odlazak do Sent Andreje, odlazak do gradića Gedele (možete izabrati jedan,dva ili sve izlete,cena ostaje 35 eur po osobi)
• ulaznice za Tropicarium - plaća se na biletarnici po ceni od 1800,00 za decu do 18 godina (oko 6 eura) i 2500,00 mađarskih forinti za odrasle (oko 8 eura)
•ulaznice za obilazak unutrašnjosti dvorca-oko 8 eur (2500 mađarskih forinti)
•međunarodno zdravstveno osiguranje (mogućnost plaćanja u agenciji)

+ POPUSTI I DOPLATE

Doplata za 1/1 sobu 50€ (na upit)

Dete do 10 godina u pratnji dve odrasle osobe (bez sopstvenog kreveta) ostvaruje popust 30 eur

+ OPIS SMEŠTAJA

Hotel Polus 3* je smešten na oko 8 km od centra Budimpešte,do kog može da se stigne za svega 30 minuta vožnje gradskim prevozom. U neposrednoj blizini nalazi se tržni centar Polus,sa raznovrsnim prodavnicama i zabavnim i fitnes sadržajima. Hotel nudi jednostavne,lepo uređene sobe sa klima-uređajem i sopstvenim kupatilom. Uz doplatu može se koristiti bazen (ulaznica 600 mađarskih forinti,oko 2 eur),kuglana sa kafiće. U restoranu i piceriji možete da uživate u ukusnim obrocima. 

+ USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan uplate. Prijava putovanja podrazumeva uplatu od minimum 50% vrednosti aranžmana, a eventualni ostatak gotovinski ili platnim karticama (VISA, Dina, Master Card, Maestro), najkasnije 15 dana pre putovanja. Sve cene u evrima, navedene u ovom programu putovanja, istaknute su na osnovu i u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju, shodno članu 34. stav 3, kao i način naplate aranžmana, koji se vrši u dinarima po prodajnom kursu poslovne banke Organizatora putovanja na dan plaćanja. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih (pogledati OUP) promena troškova organizacije (gorivo, hotel, putarine i slično), cena aranžmana podleže promeni.

+ NAPOMENA ZA FAKULTATIVNI PROGRAM

Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta i pojedinih stavki iz programa usled objektivnih okolnosti. U slučaju promena cena goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta i sl. u odnosu na dan izlaska programa, cena je podložna promeni. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, lokalnom partneru ili pratiocu grupe. Neophodan minimum za realizaciju je 30 putnika, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena izleta podložna je promeni..

+ OPŠTE NAPOMENE

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Svi putnici, državljani Srbije, koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše, osim državljanja sa prebivalištem na teritoriji Kosova, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma, mogu putovati BEZ VIZA  u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. U slučaju nedobijanja ili nerealizacije Šengen vize (državljanima zemalja kojima je potrebna), smatra se da putnik odustaje od aranžmana i podleže troškovima otkaza prema članu 12. Opštih uslova putovanja Organizatora (skraćeno OUP).
Raspored razgledanja se može menjati u zavisnosti od rasporeda rada muzeja, slobodnih termina po lokalitetima i vremenskih uslova. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (gužva na granici, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog lokaliteta predviđenog za obilazak, promene u viznom režimu). Organizator putovanja može povećati ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.

PROGRAMI SU RAĐENI NA BAZI MINIMUM 50 PUTNIKA

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre datuma polaska. Organizator putovanja zadržava pravo izmene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Opštim uslovima putovanja organizatora koji su usklađeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije.

+ PODACI O ORGANIZATORU

Organizator putovanja: TURISTTRADE d.o.o, licenca broj OTP 15/2010

izdao APR, Registar turizma, 29.01.2010. godine.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije TURISTTRADE d.o.o.

TURISTTRADE d.o.o.

Golsvordijeva 34, Beograd

Tel/fax: +381 11 2454 499

Tel/fax: +381 11 2455 600

Tel/fax: +381 11 2443 687

Tel/fax: +381 11 3085 937

Tel/fax: +381 11 4080 185